Selecteer een pagina

Begeleiding

Verliesbegeleiding

Mensen willen over het algemeen graag dat dingen opgelost worden. Wanneer je ergens tegenaan loopt, praat je daar misschien over met je vrienden of familie. Je praat om je hart te luchten, en om een oplossing te vinden. Of je praat misschien wel niet, want als je het er niet over hebt, dan is er het niet. Wanneer je geen oplossing hebt of je emoties komen in alle hevigheid op, kun je je machteloos voelen. Wat nu?

Verlies is permanent. Ik kan je geen oplossing geven – dat wat je verloren bent, komt niet meer terug – maar wat ik je wél kan bieden, is inzicht en (h)erkenning. Zo kun je er zelf mee leren omgaan. Ik geef je de handvatten – je zult het wel zélf moeten doen, maar niet alleen.

Wat heb je nodig?

Wie jij bent staat centraal bij KRSTL verliesbegeleiding. Met wat voor verlies heb je te maken gehad? Wat houdt jou overeind? Ik hanteer geen vaste methodiek, planning of protocol, want iedereen is uniek. Vertel mij je verhaal, en samen komen we er achter waar jij naar op zoek bent en wat je daarvoor nodig hebt.

Wat werkt voor jou?

Ik pas mij aan op jouw wensen en behoeftes. Waar draait het voor jóu om? Dat stemmen we samen af. Denk niet alleen aan gesprekken, maar ook aan spel en beweging, of misschien vind je het fijn om tijdens een wandeling te praten en je hoofd leeg te maken. Daarbij maak ik integratief gebruik van opgedane kennis en inzichten vanuit ACT, EMDR, systemisch en lichaamsgericht werk en de polyvagaaltheorie.  Ik loop een stukje naast je zodat je vervolgens weer je eigen weg kunt gaan.

Hoe ga jij met verlies om?

De kern van de gevoelens die je nu hebt, is terug te herleiden naar eerder. Dat is ook bij verlies zo – hoe je nu met verlies omgaat, heeft te maken met hoe je dat geleerd hebt. Als je bereid bent daar naar te durven te kijken, leer je hoe je met je huidige verlies omgaat en wat daar wel en niet helpend bij is. Want verlies mag er zijn.

 

 

Van overleven naar leven

Rouw is een proces; het is nooit af. Toch zitten wij mensen zo in elkaar dat we allerlei strategieën hebben ontwikkeld om te kunnen overleven. En dat is maar goed ook. Maar hoe blijf je in verbinding met jezelf en anderen als je aan het overleven bent? KRSTL verliesbegeleiding helpt je vriendschappen te sluiten met je overlevingsstrategieën want wanneer je je overlevingsdelen ontmaskert, ontmoet je je traumadelen en kan je gezonde deel zich ontwikkelen.

Samenwerkingen

KRSTL verliesbegeleiding is opgenomen in verwijsbestanden van:

– Opleidingen Land van Rouw

– Landelijk Steunpunt Verlies

– Condolé 

Daarnaast werkt KRSTL verliesbegeleiding samen met Kenniscentrum Palliatieve Zorg/ Netwerk Integrale Kindzorg.

Klik op de logo’s voor meer informatie. 

 

 

Neem contact op 

Je bent van harte welkom!

Telefoonnummer

+31 (0)622199834

E-mailadres

info@krstl-verliesbegeleiding.nl